Meer kinderen doen mee, maar doelstelling niet gehaald

Staatssecretaris De Krom heeft de SCP-publicatie ‘Kunnen meer kinderen meedoen?’, naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit rapport beschrijft de vrijetijdsbesteding (‘maatschappelijke participatie’) van arme en niet-arme kinderen voor en na inzet van het beleid ‘Kinderen doen mee!’.

Gemeenten kregen in 2008 en 2009 €80 miljoen (‘Aboutalebgelden’) om er voor te zorgen dat meer kinderen kunnen meedoen aan activiteiten als sport, zwemles cultuur en muziek. De nagestreefde halvering van het aantal niet-meedoende kinderen binnen twee jaar, is volgenshet SCP niet gehaald. Onder arme bijstandskinderen was de afname verhoudingsgewijs het sterkst: bij hen werd de groep die niet ‘maatschappelijk meedoet’ 9% kleiner. Klik hier voor meer info en het rapport.

NB. destijds hebben 213 gemeenten een convenant afgesloten met Aboutaleb met daarin een gemeentespecifieke invulling van de doelstelling om het aantal niet-meedoende kinderen te halveren. Veel gemeenten hadden bijvoorbeeld als doelstelling dat het gebruik van kinderpartcipatieregelingen zou verdubbelen in x jaar. Die doelstelling hebben veel gemeenten wel gehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.