Slim aanvraagformulier voor schuldhulpverlening

Voor de gemeente Haarlem ontwikkelde MensCentraal een ‘slim’ aanvraagformulier voor schuldhulpverlening. Klanten vullen het formulier zelf in via de website van de gemeente Haarlem. Het formulier voert een aantal berekeningen uit. En gebruikt daarbij informatie van de klant die al bekend is.

Hoe werkt het?
Het resultaat is dat de klant weet of hij naar alle waarschijnlijkheid wel of geen recht heeft op schulddienstverlening. Hij kan de aanvraag altijd indienen en die wordt altijd in behandeling genomen. De aanvraag landt in MensCentraal. Die stuurt een taak naar de gemeente, die beoordeelt de aanvraag. Na toekenning stuurt de gemeente een taak naar maatschappelijk werk. De maatschappelijk werker doet een uitgebreide intake en vult samen met de klant het digitale screeningsformulier in. Afhankelijk van de uitkomsten krijgen daarna maatschappelijk werk (gedrag), de vrijwilligersorganisatie (administratie) en/of schulddienstverlening een taak.

NB. zeer goed te gebruiken in combinatie met het Webloket Schuldhulpverlening.

Presentatie
In de platforms Schuldhulpverlening van 5 en 7 november (in Utrecht) vertellen Haarlem en MensCentraal waarom zij op deze manier hun dienstverlening willen inrichten. En wat hiervan de verwachtte voor- en nadelen zijn. Ook laten zij precies zien hoe de digitale formulieren en klantvolgsystematiek werken. Je kunt je hier aanmelden: Aanmelden.

Een voorproefje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s